Samfastigheters annorlunda tillväxtstrategi

Samfastigheters annorlunda tillväxtstrategi

Genom att kombinera traditionellt sälj med en ny vinkel lyckades Maziar Nodehi, sälj- och marknadschef på Samfastigheter, charma de största omsorgsbolagen. Detta trots att Samfastigheter är en nykomling i fastighetsbranschen. 

  • Skalbarheten finns i vårt DNA men inte i fastighetsbranschen. Våra konkurrenter börjar tänka på tillväxt när en fastighet är färdig. Sättet det har fungerat på är att man bygger en fastighet och hoppas att någon vill flytta in. Vi börjar mycket tidigare och matchar istället hyresgäst med prospekt. Just därför kan vi satsa på att bygga flera mindre fastigheter åt gången.

För att Maziars strategi fungera i full effekt behöver teamet på Samfastigheter bearbeta så många som 50 prospekt i veckan. Utifrån de prospekten som finns tillgängliga påbörjas säljarbetet. 

  • Ingen har tidigare gjort den här typen av bearbetning. Vi har lagt ner mycket tid på att ta fram effektiva processer för bearbetning av marknaden och prospekten. Vi identifierar och kvalificerar tomter som är i linje med vad vårdoperatörerna vill ha. Vi märker att de kunder vi pitchar in våra prospekt till är väldigt nyfikna på det vi gör. I traditionellt sälj räknar man med att få till ett kundmöte med 10% av alla man kontaktar. Vi ligger på 70%. 

I den konservativa fastighetsbranschen sker affärer via upparbetade nätverk. Enligt Maziar består en stor del av branschen av bolag som har funnits i flera generationer där strukturen och sättet att arbeta på är satt i sten. Branschen är fragmenterad och skalbarheten ligger i stora finansiella muskler. Som en nykomling har Samfastigheter valt en annan väg att etablera sig på marknaden. 

  • Jag tror att man kan vinna mycket på att vara framåtblickande. Istället för att förlita oss på ett analogt nätverk så skapar vi ett digitalt nätverk i sociala medier. Vi märker ett stort engagemang från våra branschkollegor. De uppskattar transparensen och att vi delar med oss av vår vision för hur den här branschen kan förändras. 

Tillväxtfokus och nya angreppssätt på gamla problem har redan börjat ge resultat. Samfastigheter har idag nio parallella byggprojekt. Inom tre år väntas ytterligare 40 nya fastigheter att byggas.  

  • Mitt expertisområde är sälj och marknadsföring. När jag skulle börja på Samastigheter såg jag min chans att applicera min erfarenhet från andra branscher och bidra till en positiv förändring i samhället. Jag ser redan vilket stort värde vi har bidragit med. Våra kunder visar stor uppskattning och de första hyresgästerna har redan flyttat in.
16. November 2020.

Vi användercookies, en liten datafil som lagras i din dator för att öka säkerheten för våra användare samt förbättra de tjänster vi erbjuder. Om du inte vill att vi använder cookies kan du enkelt stänga av det i din browser.

close button