Konsten att kombinera kvalitet och stora tillväxtplaner

Konsten att kombinera kvalitet och stora tillväxtplaner

Wahid Basharkar är byggprojektledare på Samfastigheter. Innan han fattade det djärva beslutet att hoppa till ett nystartat bolag som han skulle hjälpa till att bygga upp hade han ett konsultjobb inom byggbranschen. 

  • Bolaget var nystartat och jag såg många risker med att säga upp mig från ett stabilt jobb. När jag träffade min nuvarande chef Johan Haddadi insåg jag snabbt att det här är vad jag ville göra. Vi skulle bygga 50 fastigheter på några år och jag skulle få projektleda dem från början till slut. 

Wahid började på Samfastigheter våren 2020 när bolagets tillväxtplaner sattes igång. 

Wahids roll innebär ett helhetsansvar för att projekten levereras i tid, enligt budgeten och med de kvalitetsmålen som ställs på en samhällsfastighet. Att en person är ansvarig för samtliga delar i sådana omfattande projekt hör till ovanligheterna i byggbranschen. 

  • 50 projekt inom tre till fem år innebär att vi behöver ha tio projekt igång samtidigt. Idag har vi nio pågående projekt runtom i Sverige. Det är en stor utmaning men som jag tror vi kan lösa med ett standardiserat arbetssätt. 

Samfastigheter bygger boenden för personer med särskilt stöd, kallas även gruppbostäder. Utöver de stora frågorna som bygglov, upphandling av entreprenörer, produktion och slutbesiktning är kvalitetskraven som ställs på sådana boenden kritiska i Wahids arbete.  

  • I slutändan handlar mitt jobb om att de personer som ska bo i våra fastigheter får allt det de har rätt till. Det ligger på mig att säkerställa att vi till exempel följer reglerna kring tillgängligheten och att personer med rullstol kan komma fram. Det ansvaret känns större än bygga vanliga bostäder.
22. November 2020.

Vi användercookies, en liten datafil som lagras i din dator för att öka säkerheten för våra användare samt förbättra de tjänster vi erbjuder. Om du inte vill att vi använder cookies kan du enkelt stänga av det i din browser.

close button