Pusslet som löser bostadsbristen

Pusslet som löser bostadsbristen

Ramin Elia gick från en startup riktad mot fastighetsbranschen till att bygga ett tiotal samhällsfastigheter på ett kostnadseffektivt och lönsamt sätt. 

  • Det jag tycker är mest spännande med fastighetsbranschen är att man tar en tomt och skapar någonting påtagligt stort och avgörande för många människors vardag. I och med det blir alla delar i processen av större vikt. 

Ramin började jobba på Samfastigheter i april 2020 när verksamheten accelererade med flera nya byggprojekt och en utökning av personalstyrkan. 

  • I min roll ansvarar jag för förvärv och förvaltning av våra tillgångar och ekonomin i stort. Alla i teamet har väldigt höga ambitioner och jag försöker möta dem i ekonomin.  

Den snabba tillväxttakten är en bekant företeelse inom startupvärlden men inte lika påtagligt i fastighetsbranschen vars processer är längre på grund av regelverk, myndighetsbeslut och stora investeringar. Samfastigheters mål är att på kort tid bygga ett femtiotal LSS- och gruppbostäder. 

  • Utan en bra planering kan vi inte växa i den takt vi vill. I fastighetsbranschen handlar allt om planering och man kan budgetera i åratal, men det dyker alltid upp utmaningar som ställer till det. Vi behöver göra ekonomiskt hållbara förvärv, ansöka om bygglov, få tillstånd och bygga bra bostäder för slutkonsumenten, vilket i vårt fall är samhällets mest utsatta individer. Komplexiteten i det vi gör blir till ett stort pussel som vi behöver lösa och det är det så gör mitt jobb som ekonomiansvarig så spännande. 

Den snabba tillväxten börjar redan visa resultat. I oktober färdigställdes den första fastigheten och hyresgästen har redan flyttat in.

  • Den första fastigheten kommer att lägga grunden för hur vi hanterar förvaltningen av våra fastigheter framöver. För min del innebär det att den ekonomiska strukturen för de färdiga fastigheterna behöver synkroniseras med resterande verksamheten. Nu blir processerna på riktigt och den omställningen är det jag ser fram emot mest. 
12. November 2020.

Vi användercookies, en liten datafil som lagras i din dator för att öka säkerheten för våra användare samt förbättra de tjänster vi erbjuder. Om du inte vill att vi använder cookies kan du enkelt stänga av det i din browser.

close button